12.12.2019      2887      Комментарии к записи Як подалати відсутність клювання в період літньої спеки отключены
 

Як подалати відсутність клювання в період літньої спеки

В період літніх спекотних днів, існує ще один «страшний період рибалки» подібний до міжсезоння, коли…


В період літніх спекотних днів, існує ще один «страшний період рибалки» подібний до міжсезоння, коли здається, що риба взагалі не хоче клювати, навіть така жадібна, як окунь, клює вкрай мляво і неохоче. Проте класти вудочки на полицю — рішення не справжніх рибалок. Знання і чітке усвідомлення деяких моментів допоможе і в період застою спекотного літа, що з деякими відмінностями, припадає на липень — серпень, не піти з водоймища з порожніми руками.

Отже, перше що потрібно усвідомити — чим сильніше прогрівається вода, тим менша в ній концентрація кисню. Тому-то риба йде з мілководдя вглиб і в жарку пору шукати її на незначних глибинах сенсу немає. 

Другим, таким моментом є те — що яскраві сонячні промені не подобаються більшості видів риб. Мешканці водойм воліють ховатися від них у трав’яних заростях, або йти в ті шари води, куди промені проникають якнайменше.

Літня спека

Знаючи ці два наведені факти можна прийти до корисних висновків. У літній жаркий період рибу потрібно шукати в глибоководних водоймах, по різноманітним ямам і перепадам глибин, бажано щоб ці місця перебували в тіні. Крім того сам процес риболовлі буде успішніший в ранкові години, або ж уже на вечірній зорці. 

Крім глибоководдя, гарні результати під час літньої риболовлі можна отримати в річках, та інших водоймах в яких б’ють підводні джерела — вони охолоджують воду і насичують її киснем. Те ж саме можна сказати і про водойму з сильною і швидкою течією. 

Ще один важливий момент, який слід знати і використовувати не тільки в спеку, а взагалі при будь-якому періоді абсолютного затишшя в клюванні риби, а саме — за відсутності клювання, або при поганому клюванні слід використовувати якнайлегші і якнайчутливіші снасті. Поняття «чутлива снасть» досить таки розмите, бо кожен рибалка вкладає в це словосполучення свій сенс оснований на власному досвіді. Можна виділити лише ключові моменти: тонка жилка, дрібні гачки, легкий поплавок, легкі годівниці і т.д… Легкі і тонкі снасті, можна і потрібно використовувати в літній період без боязні обриву снасті рибою, тому, що вона в період літньої спеки сонна і млява, а отже і її опір при виважуванні незначний. Що стосується вудилища, то для цього періоду найкращими будуть ті, що мають більшу пружність. Враховуючи, що всі інші елементи снасті підбираються досить тонкі, саме ця характеристика вудилища допоможе успішно здійснити виважування риби.

Также читайте  Игла-рыба черноморская пухлощекая

Здається нескладні правила, і коже , з більш досвідчених рибалок, скаже, що чудово все це знає, і нічого нового не прочитав. Проте на практиці, мало хто збирає спеціальну снасть для літньої рибалки, а проста заміна гачка та повідка, як правило, не покращує рибальських результатів в цей період, от і виходить, що рибалки скаржаться на жарку погоду, наживку, рибу, водойму, вітер, місяць і т.д. 

Що ще може стати в нагоді для успішної риболовлі в спекотні сонячні дні? Попереднє вивчення водойми, поради місцевих рибалок, ну і звичайно власний досвід, і експеременти з наживками та легкими снастями.


Об авторе: Ярослав