21.10.2019      539      Комментарии к записи Ловля коропа в жовтні отключены
 

Ловля коропа в жовтні

У жовтні ранкові холоди стають більш міцними, іній осідає частіше, а температура води знижується. Водні…


У жовтні ранкові холоди стають більш міцними, іній осідає частіше, а температура води знижується. Водні рослини згортаються, стають більш рідкісними, опускаються на дно, а черв’яки та молюски, що їх насиляють зариваються в мул. Вода стає прозорішою, що спонукає рибу піти в місця з більшою глибиною. Дні, коли стоїть тиха і похмура погода, вважаються найбільш сприятливим часом для риболовлі.

Ловля коропа в жовтні

Для будь-якого рибалки осінь є святом. І в дощі, і в гарну теплу погоду на водоймах можна спостерігати справжнє стовпотворіння. Самі великі коропи можуть бути спіймані в цей час, оскільки риба, передчуваючи настання зими, починає посилено харчуватися, щоб набратися нових сил для перезимівлі. Зазвичай самий хороше клювання відбувається неподалік від берега. Безпосередньо сам процес риболовлі — лише заключний етап. Для повного успіху всього дійства необхідно вибирати відповідні снасті, прикормку і попередньо вивчити водойму перед рибалкою. При бажанні можна легко побачити годуючихся коропів, які явно видають свою присутність, створюючи гучні чіткі прицмокувальні звуки і піднімають мул з дна водойми.

Великого коропа можна ловити практично в будь-якому місці на водоймі, де він водиться. Для його лову необхідна рясна прикормка. Вона є необхідною складовою коропового лову, повинна мати сильний запах і бути досить ситною. Підгодовувати потрібно конкретну ділянку і закидати туди снасть під час самої риболовлі. Снасті повинні бути спеціальними, добре відрегульованими і здатними витримати сильні ривки коропів. Снасті слід часто перекидати, оскільки дрібна риба об’їдає наживки.
Короп йде до своїх кормових місць певними шляхами. Чим більше риба, тим виразніше ці шляхи помітні. Отже, з великим шансом можна зловити коропа, закидаючи снасть з приманкою саме в ці ділянки. Це потрібно робити з того боку, де волосінь не перетинає короповий маршрут і саму ділянку годування, оскільки короп — це надзвичайно обережна риба, і якщо він наткнеться на волосінь, то неодмінно залишить підозріле місце.

Также читайте  Готовимся к весенней рыбалке


Об авторе: Ярослав